Reis- en vakantiesites groeien in populariteit en belang 

‘Wie goed zoekt op het web, is altijd beter uit dan bij het reisbureau,’ meldt Trouw op de website. De voordelen zijn groot. Zo zouden twee van de drie identieke reizen op internet goedkoper zijn en is het aanbod van hotels groter. Ook zijn vakantiewoningen, vliegtickets en huurauto\'s via internet voordeliger.

Bovenstaande gegevens komen uit een onderzoek van de Consumentenbond van april dit jaar. Het belang van een onderzoek naar de toegankelijkheid van vakantiesites voor mensen met een handicap wordt hiermee nog eens onderstreept.

Vooral vakantiewoningen blijken via internet honderden guldens minder te kosten. Daarnaast loont het de moeite om ook vliegtickets online aan te schaffen. Het internet kent een groeiend aantal sites waarop de tarieven van de verschillende maatschappijen worden vergeleken.

Ook bestaande maatschappijen openen online reisbureaus. Zo meldt de Volkskrant dat de KLM van plan is om de traditionele reisbureaus en touroperators overbodig te maken. Samen met 8 andere luchtvaartmaatschappijen wil het bedrijf een online reisagentschap openen. Het bureau, dat onder de naam Opodo moet gaan werken, maakt het mogelijk om via internet de goedkoopste vluchten te kiezen maar ook een complete vakantie samen te stellen.

Behalve de Consumentenbond concludeert ook bureau Multiscope dat internet steeds belangrijker wordt voor vakantiegangers. Niet alleen om online reizen te boeken, maar ook als informatiebron voorafgaand aan de vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat de website van de ANWB de eerste positie bezet, gevolgd door routenet.nl. Sinds mei is ook route.pagina.nl voor het eerst vertegenwoordigd in de ranglijst van best bezochte sites.